Fast Feed / One Architecture Week / Накратко

КОНКУРС ЗА ПЛОЩАД: изложба и гласуване

На 14 януари, във фойето на Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив, бе открита изложбата на конкурса за реновиране на пространството пред Дома. В изложбата са включени осемте идеи, отличени от журито, от общо двадесет предадени проекта. Сред осемте изложени идеи са и трите проекта-финалисти, които журито избра да предложи за обществено и общинско гласуване. Изложбата ще остане отворена до 30 януари, като всеки гражданин ще може да даде на място гласа си за това кой от трите проекта-финалисти да бъде реализиран. 

Освен на самата изложба, ще може да се гласува и през онлайн-анкета, отново между 15 и 30 януари. Резултатите от онлайн и офлайн гласуването, както и класирането направено от журито, ще бъдат предоставени на Общински съвет Пловдив, който ще избере победител в началото на февруари. С избраният победител ще бъде подписан договор за изработване на технически и работен проект. Очаква се реновирането да бъде извършено през лятото на 2015 година. Общият размер на инвестицията, която Община Пловдив прави е 100.000 лева, 15.000 от които ще бъдат отделени за хонорарите на всички проектанти.

Провеждането на конкурса бе поръчано от Община Пловдив. Целта на Общината е да бъде създадено публично пространство пред сградата на Дома, което да отговаря на монументалния и‘ характер и което да позволи събирането на публика преди и след събития в Дома. Конкурсът бе организиран от фестивалът за съвременна архитектура и градска среда ONE ARCHITECTURE WEEK, част от платформата ЕДНО.
 
 
 
Етикети: Дом на културата, ONE ARCHITECTURE WEEK, архитектура, Пловдив, площад, ЗОП, реновиране

Коментари:


Галерия