One Architecture Week / Накратко

КОНКУРС ЗА ПЛОЩАД: дебат

На 27 януари от 16:00 във фоайето на Дом на културата “Борис Христов” ще се проведе обществено обсъждане на резултатите от конкурса за обновяване на пространството пред Дома. Обсъждането се организира съвместно от ONE ARCHITECTURE WEEK - организатор на конкурса, пловдивското дружество на Съюза на архитектите в България и пловдивската регионална колегия на Камарата на архитектите в България. Модератори на дебата ще са Любо Георгиев (ONE ARCHITECTURE WEEK) и Хубена Салджиева (САБ-Пловдив).
 
Конкурсът за обновяване на пространството пред Дом на културата “Борис Христов” бе национален, започна на 20 октомври и до крайната дата за подаване на проекти, 29 декември, бяха получени 20 предложения. На 10 януари четири-членно жури избра и класира три проекта-финалисти, сред които Общински съвет ще избере победител в началото на февруари. До 30 януари избраните три проекта-финалисти, както и още пет отличени от журито проекта, могат да бъдат видени в изложба във фоайето на Дома на културата. Също до 30 януари всеки може да даде своя глас, на място при изложбата или през онлайн анкета за това кой от трите проекта да бъде реализиран. Гражданският вот, както и класирането на журито имат препоръчителен характер за финалното решение на Общински съвет.
 
Организирането на конкурса е поръчано от Община Пловдив и е изпълнено от ONE ARCHITECTURE WEEK, фестивал за съвременна архитектура и градска среда. Следващото издание на ONE ARCHITECTURE WEEK ще бъде между 18 и 27 септември 2015, отново в Пловдив, а темата на фестивала тази година е “Реката”.
 
Етикети: конкурс, Дом на културата, ONE ARCHITECTURE WEEK, САБ, КАБ, площад, Пловдив

Коментари:


Галерия