Накратко / Fast Feed

Приключения с Fisheye

Покрай работата си за Sofia Design Week се запознахме с Райчо Станев - многостранно надарена творческа личност. Райчо е подел няколко интересни проекта, а един от тях, свързан със старите рекламни надписи от Социализма и тяхното преобразяване, ще реализира по време на фестивала ни през юни.

Междувременно Райчо се намира в Берлин, където организира изложба, посветена на камерите FISHEYE - част от най-известния световен "консорциум" за аналогова фотография Lomography (www.lomography.com). Fisheye Adventure е сглобена от истории и снимки, направени от Райчо и подредени в The Lomography Gallery Store - Berlin. Личните му истории от Хавана, Истанбул и Деогар (Индия) са заснети с неговата лична камера Lomo Fisheye 1. Райчо не е фотограф, а визуален експериментатор - затова и изложбата не е стриктно фотографска. В нея могат да се открият и интерактивни анимации, картички, филми и много истории.

Изложбата Fisheye Adventure продължава до 29 февруари в The Lomography Gallery Store - Berlin. Утре, 15 февруари, там ще има специално представяне на проекта на Райчо, в чест на което на сайта на Едно ще пуснем неговото "Хаванско Fisheye приключение".

Коментари:


Галерия