Fast Feed / Накратко

ТАНЦОВА РАБОТИЛНИЦА DANCE IT!

Ежегодната инициатива Танцова работилница Dance It! (31.03 -06.04.2014г.) на фондация Танцово изкуство – Илиев, подкрепена от фондация Америка за България, дава уникален шанс на аматьори и професионални танцьори да усъвършенстват уменията си и да усвоят специфични техники от световноизвестни хореографи от САЩ.

В основната програма танцьорите ще имат възможност да усвоят техники в 5 различни стила: балет – стил Баланчин, бродуейски джаз, модерен танц, хип-хоп и характерен танц, а условията за участие може да видите тук. Няколко от най-добрите участници ще получат стипендии за летни интензивни обучения в най-престижните американски танцови училища и компании, които обучават танцьори за американската и световната сцена.

 

Тази година преподаватели ще бъдат шест хореографа, сред които известни имена като Тереза Рут Хауърд, Никълъс Аде (класически балет), Крисчън вон Хауърд (модерен танц), Маркъс Галанте (Бродуей джаз), Ендрия Бър (хип-хоп), Петър Илиев (характерен танц). За първи път хореографът Петър Илиев ще подготви и свой авторски танцов спектакъл, в партньорство с други изявени хореографи и музиканти. Премиерата му ще бъде на 24ти май в София.  

Резултатът от интензивната едноседмична работа от Работилницата ще бъде представен на 6ти април 2014г. от 17:00 ч. в театър Сълза и смях. Спектакълът ще нареди пъзела от създадените хореографии в петте различни стила на Работилницата.

 

Етикети: танц, работилница

Коментари:


Галерия