Slow Feed / Fast Feed / One Architecture Week / SAW Новини / Накратко

Сбогом на Женския пазар

През пролетта на 2013 г. ще бъде избран изпълнител на одобрения проект за преустройство на Женския пазар в София (документи се подават до 25 март) и за добро или пък не ще се приготвим да кажем сбогом на съществуващото положение. 

В този контекст, Фабрика за идеи кани студенти и дипломанти по социални науки, както и всеки с интерес към града да се включат в изследователски проект за пазара. На 30 и 31 март мултидисциплинарният екип на проекта заедно със съвременни български артисти ще започнат изследване, документиране и споделяне на настоящия вид на пазара, квартала и хората чрез нестандартни и артистични подходи. Ръководители на проекта са антропологът Никола Венков (“Гражданското общество и Женския пазар”, София, 2012) и екипът по неформално образование на Фабриката.

Ако имате желание да се присъедините към проекта, изпратете мотивационно писмо до една страница и CV в свободен формат на адрес jenskiiapazar@abv.bg до 25 март. Одобрените кандидати ще получат отговор в срок до два дни. Кандидатите трябва да имат готовност за участие в работилниците на 30 и 31-ви март – сработване на група, развиване на творчески нагласи, първо посещение на пазара, генериране на идеи, формиране на екипи, както и участие в последвалата изследователска дейност до края на май.

Организаторите ще съдействат за признаване на работилницата за учебна практика към специалността.

За контакти и повече информация:

jenskiiapazar@abv.bg
Facebook: Женския пазар

Статия за Женския пазар от Никола Венков в неговия блог.

Етикети: женски пазар, фабрика за идеи, никола венков

Коментари:


Галерия