ЯНДРИК ХУКСТРА

  • Ландшафтен архитект
  • Холандия
  • Форум

Яндирк Хукстра е ландшафтен архитект и съосновател на холандското студио H+N+S Ландшафтни архитекти. Той съчетава теоретичната аналитичност с практическия опит и административната безстрашност, необходими за намесата в  големите, често необозрими урбанистични въпроси.

H+N+S Landscape Architects са студио с дългогодишен опит в овладяването на ландшафта. Те са особено фокусирани върху контрола и използването на водата в природата и, логично, основна част от работата им е свързана с Холандия, където приятелското съжителство на водата и човека лежи в основата на обитаемия пейзаж.

Яндирк Хукстра има опит като университетски преподавател, като водещ проектант на планове за устойчиви речни системи в градски контекст в Холандия, Южна Корея и Китай и като регионален съветник по качество на околната среда на провинция Северна Холандия. Той ще сподели своя опит в Пловдив по време на майсторски клас и дискусия с български урбанисти и представители на местни администрации.Лекцията е на английски език със симултанен превод на български език.

Къде: Държавна Опера Пловдив, пл. Централен 1

Кога: 26 септември, 19.30-20.30

С подкрепата на Посолството на Холандия

Галерия