VELLOMOBILE

- Валентин Водев

- велодизайн

- БЪЛГАРИЯ

- РАБОТИЛНИЦА

Българският дизайнер Валентин Водев ще води работилница за измисляне на мобилно място за забавление, наречена VELLOmobile. Крайната цел е да се направи проект за производство на подвижен бар, кафене, кухня или грил във формата на ремарке, както и каквато и да е конструкция, която може да се добави към колело. Резултатът трябва да бъде лесен за изпълнение.

Варианти са превръщането на канапе в ремарке, за да стане на рикша, тонколони за подвижно диско, с батерии или соларни панели и всякакви причудливи допълнения, с който някой на колело може да си направи парти, бизнес среща или да пие с приятели в парка. Тези мобилни места могат да са практични и сгъваеми, но могат и да са просто красиви или причудливи. Важното е проектът да предвижда използването на нормален велосипед.

В работилницата са поканени да участват млади дизайнери или студенти, а накрая за производство ще бъдат избрани 2-3 прототипа.

Валентин Водев е роден в София, но отдавна живее и работи във Виена. Завършил е образованието си в Университета за приложни изкуства във Виена и Кралския колеж за изкуство в Лондон. Важна роля в дизайна му играе задълбоченото изследване на формата и функцията. Той обича да комбинира иновации с приложната продуктова логика. Водев е работил в сътрудничество с дизайнера и архитект Рон Арад и британския дизайнер Себастиан Конран. Той беше куратор на Sofia Design Week 2011.

с предварително записване: workshop@edno.bg

тема/ subject: vellomobile

условие: занимавате се професионално с дизайн или архитектура

участници: 10

 

 

Тютюнев склад
ул. Екзарх Йосиф 14
25—27 юни, 10:00—13:00 / 15:00—17:00

Галерия