ONE DESIGN WEEK и Coca-Cola отправят покана за участие към ученици и студенти от приложните и дизайн специалности, както и към всички професионални дизайнери, в конкурс на тема: „Продължи контура на щастието с Coca-Cola".

Контурната бутилка на Coca-Cola тази година отбелязва 100-годишен юбилей. Вдъхновени от най-знаковата икона в дизайна, организаторите предизвикват съвременни творци да представят своя прочит на легендата Coca-Cola под формата на триизмерен дизайн обект, графичен принт, дигитално изображение, моушън графика, звуков дизайн или инсталация.

Журиране:

Шестчленно жури ще оценява постъпилите предложения в рамките на конкурса. Селектираните творби ще бъдат представени в рамките на тазгодишния ONE DESIGN WEEK в изложба „Продължи контура на щастието с Coca-Cola". Журито се състои от:

→  Адриана Димитрова (част от творческия екип на One Design Week)
→  Николета Свещарска (представител на Coca-Cola)
→  Димитър Делчев (дизайнер на бижута)
→  Вито Валентинов (съвременен артист)
→  Георги Лазаров (графичен дизайнер от студио ПУНКТ)
→  Специален гост - жури: Ана Лейн / Финландия (организатор и продуцент на дизайн събития)

Награди:

Селектираните творби ще бъдат представени в рамките на тазгодишния ONE DESIGN WEEK в изложбата „Продължи контура на щастието с Coca-Cola". Тя ще се случи в творчески комплекс Инкубатор (Пловдив, кв. Капан, ул. "Братя пулиеви" 1-6), от 19-ти до 28-ми юни.

Голямата награда на конкурса е най-новият модел DSLR фотоапарат на Nikon (Nikon D5500 + обектив 18-55mm VR). Награждаването на големия победител в конкурса ще се извърши на специално организирано събитие в рамките на самата изложба.

Участие:

За участие се допускат автори над 15 години, като всеки автор има правото да участва с едно предложение. 
За участие се допускат и авторски колективи с един или повече члена.

Прочетете ПРАВИЛАТА НА КОНКУРСА и изпратете на competition@edno.bg следните документи:

  • Кратка информация за автора / авторския колектив  - имена, телефон и e-mail за контакт - до 800 знака), концепция на произведението (до 800 знака) и техническа информация за произведението (ако е необходима такава);
  • Файл с визуална и/или аудио информация за създаденото от участника произведение.

КРАЕН СРОК ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРОЕКТИТЕ: 11 ЮНИ, ЧЕТВЪРТЪК, 23:59 ч.

Апликации, изпратени след тази дата, няма да бъдат допуснати за участие.

Селектираните дизайн произведения ще бъдат обявени по-късно на следващия ден, 12 юни, в страницата на конкурса и Facebook събитието на конкурса.

За въпроси, свързани с конкурса, пишете на competition@edno.bg, както и в събитието ни във Facebook

Галерия