ACMÉ PARIS

- творческо студио за графичен дизайн

- Франция

Acmé Paris са Елоди Мондре и Каролин Офор. Заедно и неотдавна те създават творческо студио за графичен дизайн, в което на почит е играта - тази с кодове, символи и графични инструменти, взаимствани от необятните комбинации на визуалните препратки и превръщащи заложените ограничения на всеки проект в експериментална площадка.

Елоди и Каролин боравят ловко с визуална идентичност, типография, печатни публикации и художествено оформление. Но както споделят на сайта си - Acmé е също така “студио, което прави всичко” и не се притеснява да пробва нови възможности.

Acmé Paris поставя специален акцент върху печата на техните идеи, защото вярват, че осезателното представяне на графичния дизайн и артистично оформление носят огромно удовлетворение, различно от дигиталното такова.

Тяхната колекция от проекти е добре изработена, внимателно премислена и оформена с отношение. Красивите им трактовки варират от задания от големи марки като Lacoste и Louis Vuitton, през независими студиа за архитектура, мода или анимация, до литературен фестивал и национален музикален център. Клиентите им са нееднородни, но Acmé Paris определено имат свой стил и класен подход, а за него поне малък принос носи и самият град, в който работят - Париж.

С подкрепата на Френския институт в България.

Галерия