ВАРИАЦИИ НА 3D ПРИНТИРАНЕ

- 3D принтиране

- различни артистични сфери

- работилница B2N

Осем творци от различни артистични сфери излизат от познатата територия на ежедневната си работа, за да се впуснат в експерименти с новите технологии - Wolfram (студио за проектиране и производство на осветителни тела), funkt (архитектурно студио), студио точка§точка (порцелан), Archabits (архитектурно студио), Светлана Мирчева (съвременно изкуство), Виктор Павлов (бижута), Катерина Сербезова (бижута) и Conveyer (архитектурно студио). Техен домакин е работилницата на B2N, която им предоставя възможността да развият свои идеи и впоследствие да ги изпечатат на една от четирите налични машини. Опциите за форми като краен резултат са необятни, а материалите варират от хартия, през термопластична пудра и здрава органична пластмаса до найлонови нишки.

Изложбата е начин да се покаже многообразието от възможности, които предоставя 3D принтирането като технология, да се излезе от рамката на установената работа и да се предизвика колаборация между различните творчески дисциплини.

3D принтирането е уникален процес, при който се отпечатва реален триизмерен обект. В зависимост от вида на принтера обектът може да е от различни материали и цветове. Моделът се подготвя за печат в цифров вид, след което се изпраща към принтера и той започва работа. 3D принтирането се постига чрез няколко технологии, но принципът е общ за всички – наслагване на фини слоеве материал един върху друг. 3D принтирането има огромно и все по-влиятелно приложение - архитектура, медицина, автомобилна индустрия, машинни елементи, изкуство, дизайн и други. B2N са кръстили своя шоурум и работилница 3D Happiness, където създават, моделират и произвеждат по най-ефикасния начин обекти чрез 3D принтиране с машини, на които те са вносител за страната.

Plovediv- ет.1 

ул. Куртевич 3, Капана

19 - 28 юни  11:00 - 19:00 (Пн - Нд)

Представяне

19.06. 18:00

24.06. 18:00


Галерия