"Digital One" е темата на седмото издание на ONE DESIGN WEEK (19 – 28 юни) в Пловдив и ще бъде разгледана в специално създадената за фестивала изложба "Постдигитално съществуване" с куратор Рене Беекман. Експозицията "Постдигитално съществуване" представя селекция от работи на български и чуждестрани артисти. Във включените проекти се преплитат области като съвременно изкуство, дизайн, мода и фотография, с което се илюстрира интердисциплинарния подход на творене през 21 век. Темата за постдигиталната епоха е застъпена със специални събития и в останалата част от програмата на фестивала.

По традиция ONE DESIGN WEEK и през 2015 г. представя най-новите тенденции в областта на дизайна и визуалната култура в България и по света с изложби, лекции, работилници, прожекции, партита, акции в градска среда и богата детска програма. Оставаме верни на идеята да показваме работата на български автори. В същото време се стремим да бъдем по-активни в сътрудничеството си с младите професионалисти, които тепърва стартират своята кариера. Продължаваме да бъдем платформа за среща и осъществяване на сътрудничество между български и чуждестранни дизайнери, артисти и организатори на културни събития. 

Амбицията на ONE DESIGN WEEK 2015 е да включи във фестивала представители на различните социални общности. Това се случва в синхрон със стремежа на платформата за култура ЕДНО да бъде инициатор на проекти със силен социален заряд.  

ONE DESIGN WEEK 2015 се провежда в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Галерия