Куратори програма Open House- fordewind architecture ltd.

Open House е програмата с вход свободен на фестивала и е за всички, които се интересуват от града, социалната сфера или просто обичат архитектурата. Целта й е да направи хората по-чувствителни към средата като промени отношението, че архитектурата или градът са нещо, което се случва извън нас.

Open House тази година е на тема „Периферията е там, където не съм” и ще се стреми да промени понятието в социален и географски смисъл. Трите конкретни въпроса, на които ще получим отговор са: Как бившата соц република Естония се премести в архитектурно отношение в центъра на Европа; Защо столицата на Албания Тирана, както и кметът й станаха световноизвестни и къде в Европа живеят 20 милиона роми.

Вечерната програма на Open House стартира от 18:00, наситена с лекции, презентации, дебати, танци и един забележителен концерт на Harri Stojka Gipsy Soul Trio.

В залите на Централната минерална баня, където ще се провежда програмата на Open House, ще се поместят ултрамодерният бар на Ballantines и книжарницата на Книгомания със селекция на най-новите и интересни заглавия от архитектурата и дизайна. И  още- в рамките на Open House ще се проведе Аржентинско Танго парти (милонга) с домакини Стефи и Адриан, а музикалната селекция ще бъде дело на (t) DJ A.K.A.D.E.M.I.C.

Open House ще бъде отворена всеки ден от 16 до 22 октомври в сградата на Централната минерална баня от 10.00 до 24.00 часа.

Галерия