ЕКИП

Ханс Ибелингс, куратор SAW 2011

Ханс Ибелингс (Ротердам, 1963) е създател (заедно с графичния дизайнер Arjan Groot) и редактор на А10 – списание за нова европейска архитектура. Неговата специалност е история и критика на архитектурата. Ибелингс пише активно по темата, курира изложби и изнася лекции. Бил е куратор на Холандския институт за архитектура в Ротердам и редактор на ежегодното издание за архитектура в Холандия. Ибелингс е бил и гостуващ професор в EPFL в Лозана. Скорошните му изяви включват: селекция на съдържанието на 44-ти Салон на архитектурата в Загреб (2009), както и селекция за изложбата Restart: Architecture in Bosnia Herzegovina 1995-2010 и редакция на печатното издание към нея. Ибелингс е автор на няколко книги, сред които Supermodernism: Architecture in the Age of Globalization (1998) и последната – European architecture since 1890.

 

Любо Георгиев, куратор SAW 2011

Любо Георгиев (1981, София) е архитект и партньор в de+ge architects в Ротердам. Възприема архитектурата като инфраструктура за цял живот. Не като естетическо упражнение, a по-скоро като управление и ръководство. Архитектурата като инструмент за работа с обществото.

Любо Георгиев е учил архитектура в IUAV във Венеция (Италия) и ТУ в Делфт (Холандия). След като се дипломира през 2007, той работи за Claus en Kaan Architecten в Амстердам и за MVRDV в Ротердам. През 2010 основава de+ge architects в сътрудничество със Симон де Йонг.

Практиката на de+ge architects включва поръчани или самоинициирани проекти от различeн мащаб. Работата на офиса покрива широк диапазон: както за еднофамилни жилища и дизайн на сгради, така и за градско планиране и преподаване. Изявите им получават международен отзвук. de+ge architects участват активно в социологически и политически дебати, както и в организирането на семинари и лекции.

Галерия