Фондация „Танцово изкуство – Илиев”

  • Click
  • България
  • 19.10.13

Click
19.10 || 17:00 часа || НДК, зала 1
Продължителност: 60 мин
Билети: 10/15/20 лв.

Фондация „Танцово изкуство – Илиев” е създадена от хореографа Петър Илиев, който от години живее и работи в Америка. Един от основните акценти на неговата работа са образователните инициативи за деца и младежи, насочени както към бъдещи професионалисти, така и към непрофесионалисти. Целта му е да култивира гъвкави и адаптивни танцьори, способни да отговорят на изискванията на съвременните хореографи и на развиващите се изразни средства. Проектите на фондацията имат и социално измерение – те използват изкуството като инструмент за стимулиране на творческия потенциал на учениците, за интеграцията между различни социални и етнически групи деца, което възпитава в толерантност и познаване на „другия“.

Танцовият спектакъл Клик разказва на младата аудитория историята на човечеството през развитието на танцовото изкуство от древни времена до наши дни, като преминава през различни стилове. Представлението е финалният продукт на специализираната “Детска танцова програма” на фондацията, насочена към ученици от общообразователни училища в София, включително и деца в риск. В спектакъла участват 100 деца, много от които никога преди това не са танцували. В продължение на 10 месеца те работят с хореографа Петър Илиев, подкрепяни от четирима професионални изпълнители. Спектакълът „от деца за деца“ се занимава с актуалната тема за функцията на образованието в дигитализирания свят на лесно достъпна информация. Говори за важни неща с много лекота, закачка и емоция.

Идея и хореография // Петър Илиев
Музика //Пейо Пеев, Jerry Lee Lewis, John Mayer, Lisa Stansfield
Изпълнители //  Ученици от столичните 103 ОУ „В. Левски“, ЧОУРЧО “Българско школо”, 144 СОУ „Народни будители“, 95 СОУ „Проф. Иван Шишманов“
Солисти // Андрея Андонова, Николина Карагеоргиева, Георги Банчев, Дойчин Дочев
Осветление // Майкъл Джарет
Сценография и костюми // Нина Зафирова
Продукционен мениджмънт// Розалина Лъскова и Цветелина Славчева

Галерия