The Hand Written Letter Project

  • изложба графичен дизайн
  • 1-8 юни
  • склада

Британският графичен дизайнер Крейг Олдъм стартира The Hand.Written.Letter.Project през 2007 г., вдъхновен от разговор за това как написаното на ръка писмо носи неповторимо лично отношение, напълно забравено днес във времето на електронната поща, спама, автоматичните отговори, есемесите, фейсбук статусите и туитовете.

Той отправя покана към дизайнери, мислители и творци просто да му напишат писмо и да споделят мислите си по темата: на ръка и на бланките на собствените си студиа. Много изтъкнати творчески фигури от цял свят се отзовават на поканата. Всяко писмо, което Крейг получава се сканира и публикува на интернет страницата на проекта. Излиза и книга, а миналата година в Лондон стартира и пътуваща изложба.


Изложбата показва част от тази кореспонденция, съдържаща почерка и мислите на някои от най-големите дизайнери на нашето време - сред тях са Милтън Глейзър, Иън Андерсън от Designer's Republic, Даниел Ийток, Филип Апелоа, Ерик Кеселс от KesselsKramer, Тони Брук от Spin, Стивън Хелър, Стефан Загмайстер, Майк Демпси и още много други.

handwrittenletterproject.com

 

Склада
ул. Георги Бенковски 11

работно време:
Понеделник-Петък 10:30 - 19:00                   
Събота 12:30 - 16:00
Неделя-почивен ден

Галерия