Sofia Architecture Week 2008 е първият международен форум за архитектура в България, който ще се проведе като двудневна конференция между 18 и 19 септември в София. Това е платформа за диалог и обмяна на идеи между архитекти и инвеститори. Лектори са изявени в областта си специалисти от Европа и страната. Те ще засегнат теми на пресечната точка между градска среда, архитектура, бизнес и общество.

Sofia Architecture Week 2008 предоставя шанс за по-добро опознаване професията на архитекта и инвеститора и за по-добра комуникация между тях.

Sofia Architecture Week 2008 събира на едно място всички заинтересовани от бъдещето развитие на архитектурата у нас. Те ще имат шанс да дискутират последните световни тенденции и нововъведения в бранша и да разменят идеи за тяхното адекватно приложение в България.

В своето първо издание Sofia Architecture Week 2008 се обединява около съвременен проблем в градската среда - разминаването между целите и желанията на инвеститорите и решенията и идеите на архитектите. За да се застрои град с едно по-устойчиво бъдеще, е нужна съвместната и ефективна работа на архитекти и инвеститори. Конференцията ще съдейства за реализирането на тази идея, като представи мнението на специалисти от двата бранша в четири основни дискусионни панела: устойчива и новопоявяваща се архитектура, възобновяване на града, търговското пространство като публично пространство, преходни състояния в Югоизточна Европа.

За контакти:
тел.: 02/9376298
тел.: 02/8105544
email: event@economedia.bg