Усещане за град е проект на Sofia Architecture Week, Фондация  "София за култура и изкуства" и Фондация Институт "Отворено общество"-София. Той представлява поредица репортажи за значението на архитектурата в днешна София, през погледа на много различни, една от друга, личности.
 
Какво мислиш за града около теб? В каква среда живееш? Какво значи архитектурата за теб? Тези въпроси бяха зададени на различни хора, живеещи в София: банкер, уличен музикант, предприемач, поп-фолк певица, общински съветник, блогър, имигрант, екскурзовод, художник, дипломат, светска личност, галерист и кореняк софиянец. Под формата на интервю в техния дом и посещение на любимото им място в София ние си поставихме за цел да покажем какво значи архитектурата за тези различни типове хора, никой от които не е архитект. 
 
Репортажите са инициатива на Любо Георгиев (куратор на Sofia Architecture Week 2011) и Йорд ден Холандър (директор на Architecture Film Festival Rotterdam) и са заснети през 2012 г. 
 
Проектът е реализиран под ръководството на Фондация "София за култура и изкуства" и с финансовата подкрепа на Фондация Институт “Отворено Общество”.
 
 

Галерия